Ripaus satua, kourallinen valoa ja väriä

Taiteilija Pia-Maria

Olipa kerran tyttönen, joka hullaantui piirtämiseen.  Ja tonttuihin, keijuihin sekä tanssimiseen. Liikunnan  lisäksi kuvaamataidosta tuli koulussa yksi lempiaineistani. Opiskeluaikoinani tienasin taskurahoja piirtämällä lyijykynämuotokuvia tuttaville. Kun  jäin äitiysvapaalle, piirsin ja kertoilin samalla kivoja tarinoita kolmelle nyt jo aikuiselle lapselleni. Ajatus oman yrityksen perustamisesta sai tuolloin alkunsa. Löysin pian itseni treenaamasta muotokuvien ja jouluaiheiden piirtämistä. Yritykseni ensimmäinen tilaustyö oli joulukorttisarja Linnapaperi Oy:lle.

Pia-Maria Art & Design sai alkunsa vuonna 2017. Siitä lähtien olen piirtänyt satoja muotokuvia ja satumuotokuvia  sekä erilaisia kuvituksia yritystenkin käyttöön. Joulukorttimallistoa olen piirtänyt Paletti Oy:lle ja seinäkalentereita (Suomalaiset Taruhahmot, Tontut sekä Keijut ja maanväki) Ajasto Paperpoducts Oy:lle.

Tanssikin on seurannut mukana kuvioissa: olen yksi jyväskyläläisen tanssikoulu Salsa Studion Show Latino-koulutusryhmä Las Candelasin jäsenistä.

Muutama vuosi sitten innostuin kirjoittamisesta. Loin suloisen Santtutonttu-hahmon, joka on myös Suomen Saunatonttu. Englanniksi sen nimi on Zander the elf. Kirjoitin ja kuvitin lastenkirjan Keski-Suomesta osana Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Santtutonttu seikkailee ja keikkailee kirjan lisäksi aivan oikeastikin sekä saunatapahtumissa että lapsille suunnatussa Santtutontun Satuseikkailussa yhdessä Sädekeijun ja pellen/taikurin kanssa. Työn alla on myös Santtutonttu-matkailupelin demon suunnnittelu. Pelin rakentaminen alkoi pikku hiljaa jo vuonna 2019. Kerään parhaillaan osallistujia uusiin  pastellimaalauksin kuvitettuihin tarinakirjoihin. Lapset  voivat olla mukana kirjojen tarinaassa ja kuvituksessa, toki rakkaat lemmikit myös. 

Haluan tuoda iloa ja taikaa arkesi keskelle kuvituksillani ja tarinoillani. Ne on tehty tunteella, sinulle. 

Mitä haluaisit kysyä tai kertoa? Ota yhteyttä!