Taiteilija Pia-Maria esittäytyy

Pia-Maria Pohto, kuva Samu Pitkänen

Hei vaan täältä Keski-Suomesta! Valmistuin kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1994 ja vestonomiksi vuonna 1998 (vaatetusalan suunnittelun ja markkinoinnin koulutusohjelma, AMK). Lapsuuden kuviskerhosta lähtien olen ollut innokas taidekursseille osallistuja. Muotokuvia, sisustustauluja ja sukupuita syntyi tilauksesta jo 80-luvulla. Yritykseni on nimeltään Pia-Maria Art & Design, ja perustin sen tammikuussa 2007.

Muotokuvat ja sukupuut ovat mielenkiintoisia piirtää ja maalata, myös yritysten ja yhteisöjen kuvitukset ja graafiset suunnittelutyöt ovat olleet mieluisia tehtäviä. Jouluaiheiden työstäminen on yleensä alkanut viimeistään kesällä, jolloin myös yksittäiset yritykset tilaavat tulevia joulukuvituksiaan. Joulun lähestyessä joistakin kirjakaupoista ja sisustusliikkeistä löytyy jouluisia tuotteitani, joita myyn myös suoraan erilaisilla markkinoilla ja messuilla.

Olen luonut suloisen Santtutonttu-hahmon, joka on myös Suomen Saunatonttu. Kirjoitin ja kuvitin lastenkirjan Keski-Suomesta osana Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Santtutonttu seikkailee kirjan lisäksi aivan oikeastikin ohjelmapalvelussa, Santtutontun Satuseikkailussa, yhdessä Sädekeijun ja Pelle-Akustin kanssa. Suunnittelun alla on myös Santtutonttu-pelidemo, sitä rakennetaan huhtikuusta 2019 alkaen. Kerään parhaillaan osallistujia uuteen kirjaan - sekä yrityksiä että lapsosia kuvituksiin. Haluaisin myös pelidemoon innokkaita pilottiyrityksiä. Otathan heti yhteyttä, jos innostuit!

Tutustu tarkemmin tarinaani ja urani eri vaiheisiin!

Onko sinulla kysyttävää? Ota yhteyttä!