Tilausohjeet

Lähetä hyvälaatuiset mallivalokuvat sekä toiveesi sähköpostitse tai postitse. Voit myös soittaa tai voimme tavata Muuramen ja Jyväskylän seudulla.

Työ valmistuu normaalisti 2–4 viikossa riippuen tilausjonon pituudesta. Saat sähköpostitse sekä hahmotelman että kuvan valmiista työstä hyväksyttäväksesi. Kysyn ensimmäiseen valmiiseen versioon mahdolliset muutostoiveet ja ne tehtyäni skannaan työn uudelleen ja lähetän jälleen kommentoitavaksi.

Muutos- ja viimeistelykierroksia sisältyy hintaan kaksi. Tätä useammasta viimeistelykierroksesta voimme neuvotella erikseen (yleensä työ hyväksytään heti tai korkeintaan kahden muutoskerran jälkeen). Hyväksytty työ toimitetaan asiakkaalle välittömästi, kun suoritus on tilillä.

Tilattu työ lähetetään pahveihin pakattuna ilman kehyksiä, jolloin postimaksu on mahdollisimman pieni. Myös kehystys ennen toimitusta onnistuu, ja tällöin kehystyskulut lisätään hintaan.

Teoksen lopulliseen hintaan lisätään vielä pakkauskulut sekä postin veloittamat lähetyskulut. Erikokoisten töiden kohdalla myös pakkaus- ja lähetyskulut ovat hieman erilaiset. Kerron niistä tilauksen yhteydessä. Voit myös noutaa valmiin työn Muuramesta tai Jyväskylästä.

Jos jostain syystä meillä on hyvin eri näkemys työstä, emmekä pääse yhteisymmärrykseen, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Katso lisää osoitteesta www.kuluttajariita.fi. Kohdalleni ei kuitenkaan ole näissä 30 taiteellisessa vuodessa tullut eteen ensimmäistäkään riita-asiaa. Ja jos se ensimmäinen erimimelisyys sattuisi juuri meidän kohdallemme, eiköhän sitä neuvottelulla päästäne sopimukseen.

"Sydämellä, käsityöläismeiningillä ja aidosti paneutuen."

Millainen on hyvä mallikuva?

Hyvä mallikuva on laadukas, ei rakeinen eikä myöskään liian pienikokoinen. Mitä selkeämmät mallikuvat ovat, sitä parempi ja näköisempi työstäkin tulee. Työn voi myös koostaa useammasta kuvasta, jolloin niiden tulisi sopia (mm. asento, valaistus) suhteellisen hyvin yhteen. Skannatun valokuvan tarkkuus tulisi mielellään olla ainakin 400 pikseliä tuumalla.

Paperikuvassa kasvojen pitäisi olla kooltaan vähintään n. 2,5–3 cm:n korkuiset, jotta lopullisesta kuvasta tulee näköinen. Digikuvaa voi koittaa parantaa, tarkentaa ja säätää valaistusta. Jos resoluutio (tarkkuus) on pienempi kuin 400 pikseliä tuumalla, säätämisen jälkeenkin voi olla haastavaa saada työstä onnistunutta. Kannattaa kuitenkin aina kysyä!

Jos mallikuvassa kasvot ovat puoliksi varjossa siten, että osa kasvoista on kirkassävyinen ja osa tumma, en suosittele kuvaa mallikuvaksi. Varjoja ei oikeastaan voi poistaa kuvasta, koska silloin on vaarana, että työstä tulee kovin epäaidon näköinen. Kokemukseni mukaan myös isomman varjon jättäminen kasvoihin (himmennettynäkin) alkaa ajan myötä häiritsemään katsojaa. Parasta siis on valita heti alkuun kuva, jossa suuria valo-varjoeroja ei ole lainkaan.

Värillisestä valokuvasta voi tehdä helposti mustavalkoisen tai mukavasti vanhanaikaisen seepiansävyisen muotokuvan. Mustavalkoisestakin voi tehdä värillisen työn, kunhan tukena on myös värillisiä kuvia, joista näen silmien värin ja ihon sävyn (vaikka joskus se on käynyt kuvailemallakin "silmät sill’on siniset ja paita punainen").

Tässä oli joitakin vinkkejä, mutta kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä ja kysyä omista mallikuvista tarkemmin.