Lastenkirjani on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

Santtu-tonttu etsii itselleen kotia

Luvassa on värikkäästi kuvitettu kovakantinen kirja lapsiperheiden lukuhetkiin. Olen jo kirjoittanut muutaman luvun tarinasta, jossa suloinen pieni Santtu-tonttu seikkailee keskisuomalaisissa maisemissa. Kirja kirjoitetaan yhteistyössä keskisuomalaisten toimijoiden, kuntien ja matkailualan yrittäjien,  kanssa. Etsiessään utta kotia Santtu tapaa matkallaan eri kokoisia ja näköisiä ihmisiä - lapsia ja aikuisia - jotka auttavat ja neuvovat tonttua matkallaan. Kirja kertoo vuoden 2017 Suomesta, nimenomaan Keski-Suomesta. Kirjassa voit nähdä aivan aitoja olemassa olevia paikkoja, joissa voi lasten kanssa Santtu-tontun jäljissä vierailla. Santun matkasta tulen kertomaan enemmän verkkosivustolla osoitteessa www.santtutonttu.fi. Sivut ovat vielä rakenteilla, mutta avautuvat hyvissä ajoin ennen kirjan julkistamista.

Kirjaprojekti on täydessä käynnissä

"Pia-Marian idea lastenkirjasta on hyvin mielenkiintoinen ja lähdin innolla mukaan. Santtu-tontun kohtaaminen Pelle-Akustin kanssa vaikuttaa oikein hauskalta ja sain muokata tekstiä vielä haluamaani suuntaan. Odotan innolla parhaillaan syntyvää kuvitusta. Simpsalalämpsläiskis prrrr!"

Mikko Kauranen, Pelle-Akusti
www.sirkuspelle.fi

"Peurunka halusi ilman muuta lähteä mukaan Saunamaakunnan oman Santtu-saunatontun seikkailuihin.
Saa nähdä millä välineellä pieni Santtu Peurunkaan saapuu ja kastuuko korvat liukumäen vauhdissa!"

Johanna Maasola, myyntikoordinaattori
www.peurunka.fi

Haluatko mukaan lastenkirjaan?

Koska kirja kertoo Suomesta vuonna 2017, haluaisin kirjan kuvitukseen mukaan kaiken kokoisia ja näköisiä keskisuomalaisia lapsia! Jos sinulla on kiva iloinen kuva, jossa näkyy lapsi kokonaan ja se on otettu tänä vuonna, niin laita ihmeessä sähköpostin liitteenä tulemaan. Lähetetyistä kuvista valitsen kuvitukseen sopivimmat. Voitkin sitten löytää lapsesi valmiin kirjan sivuilta osana tarinaa. Kuvia voi lähettää minulle sähköpostiin, mutta mieluiten vasta sivuston www.santtutonttu.fi kautta sen auettua. Voit siis vielä suunnitella kuvaa ja valita sen kaikkein parhaimman ihan rauhassa. Laitan tänne Ajankohtaista-sivulle vielä myöhemmin tietoa asiasta ja tiedotan myös Facebookissa. Tehdään yhdessä kiva kirja!

Haluatko ehdottaa paikkaa, jossa Santtu-tonttu voisi vierailla?

Tällä hetkellä etsin vielä muutamaa mielenkiintoista paikkaa, jossa tonttu voisi matkallaan vierailla. Kovin paljon kohteita ei yhteen kirjaan mahdu, mutta vielä Santtu voisi jonkin jännittävän kohteen pauloissa viettää kotvasen. Lähetä minulle sähköpostia ja kerro samalla ehdottamasi paikan yhteyshenkilön sähköpostiosoite. Olen sitten häneen yhteydessä ja katsotaan mitä saamme yhdessä aikaiseksi!