Ripaus satua, kourallinen valoa ja väriä

Ajankohtaista

Tällä sivulla voit tutustua ajankohtaisiin asioihin.

Ajankohtaista

 • 07.11.2019
  Joulukorttejani myynnissä @ Kankurin Tupa

  Hippusen kultaa sihtaavia korttejani on pian myynnissä myös tunnelmallisessa Kankurin Tuvassa, sillä postitin heille juuri paketillisen yksiosaisia korttejani. Turistienkin suosima Kankurin Tupa myy suomalaisia matkamuistoja ja käsityötuotteita pysyvässä joulumyymälässään ympäri vuoden. Ihana liike sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, osoitteessa Pohjoisesplanadi 35. Astuhan Tupaan tekemään löytöjä!

  Kuva: Facebook, Kankurin Tupa

  Lue lisää
 • 15.10.2019
  Kiitos Oulu! Seuraavaksi Kuopio

  Oulun Kädentaito- ja Hyvinvointimessuilla 12.-13.10. oli iloisia kohtaamisia ja mukavia keskusteluja taruhahmoista, tontuista ja taiteesta ylipäänsä. Kiitos ihanat ihmiset, on mukavaa täydentää taas pöytää seuraaville messuille.

  Seuraavana vuorossa ovat Kuopion savolaiset suurmarkkinat 16.-7.11. Kuopio-hallissa. Nähdäänkö siellä? Uusia tuotteita ovat tutun Kevättähtimö-tiskirätin kavereiksi painatetut Punainen kranssi, Sinipiika (se ainoa alkuperäinen ;-) sekä Talven kauriit. Mytologiahahmot löytyvät nyt yksiosaisina kortteina ja melkeinpä kaikki joulukorttimallit löytyvät sekä yksi- että kaksiosaisina. Tervetuloa hankinnoille!

  Lue lisää
 • 06.09.2019
  Tuotteitani myynnissä @rantapirtti

  Koskenpään Kievari Rantapirtti on uusin kuvituksistani teetettyjen tuotteitteni jälleenmyyntipiste. Rantapirtti on tunnelmaltaan ja sisustukseltaan lumoava - juuri oikea paikka mytologiahahmojenikin juoksennella! Tervetuloa pirttiin!

  Ps: 6.12. on suunnitteilla perinteiset Rantapirtin joulumyyjäiset, siellä nähdään!

  Lue lisää
 • 06.09.2019
  Mukana Korttien Tarinat - postikorttitapahtumassa

  Suomen suurimmasta postikorttifestivaalista löytyvät tänä vuonna myös omat tuotteeni korteista julisteisiin ja tekstiilituotteista saunatonttumme iloiseen esikoiskirjaan. Tapahtuman nimi, Korttien Tarinat, on osuva, sillä jokaisella kortilla on tarinansa.

  Korttitapahtuma on 14.9.2019 Hämeenlinnan Verkatehtaalla klo 10-16. Tervetuloa!

  Löydät minut Lasipihalta pöydästä nro 17. Mukavia tarjouksiakin luvassa, eli nyt kannattaa hankkia ainakin ne joulukortit kerralla - ja kerrankin ajoissa!

  Lue lisää
 • 13.06.2019
  Esikoiskirjaani myynnissä @Keuruskopio

  Söpöskän Santtutontun ensimmäistä reissukirjaa saa nyt myös Keuruulta! Keuruskopio / Printek sijaitsee osoitteessa Keuruuntie 10. Nyt kesälukemista hakemaan!

  Lue lisää
 • 13.03.2019
  Tuotteitani myynnissä @Kannel

  Muuramelainen Kukka-ja hautaustoimisto Kannel osoitteessa Virastotie 7, 40950 Muurame kannattaa laittaa korvan taakse. Liikkeestä löytyy kauniiden kukka-asetelmien sekä koriste-esineiden lisäksi nyt korttejani, magneettejani sekä kirjoittamaani ja kuvittamaani lastenkirjaa Santtu-tontun matka Suomen sydämessä - lastenkirja Keski-Suomesta. Tervetuloa hyvän palvelun liikkeeseen Muurameen!
   

  Lue lisää
 • 12.03.2019
  Tervetuloa taidenäyttelyyni 8.3.-30.3.

  Talven taikaa, tarinan lumoa

  Tervetuloa tutustumaan pastellimaalauksiini todesta, sadusta ja niiden välimaastosta Säynätsalon kunnantalon tunnelmalliseen kahvilaan AaBakery.

  Esillä on teoksiani vuosien varrelta: pastellimaalauksia talvisesta luonnosta lasten ja tonttujen elävöittäminä, muotokuvia, sukupuu ja suomalaisia taruhahmoja. Aivan ihka oikea saunatonttukin on päässyt mukaan näyttelyyn, nimittäin esikoiskirjani Santtu-tontun matka Suomen sydämessä - Lastenkirja Keski-Suomesta kuvituksia on ripustettu heti aulaseinälle.

  Näyttely on avoinna 8.3. - 31.3. kahvilan aukioloaikoina. Tervetuloa!

  Lue lisää
 • 12.03.2019
  Tuotteitani myynnissä @AABakery.fi

  Kakkua ja pastellia

  Tuotteitani on myynnissä lähinnä pastellimaalauksista koostuvan taidenäyttelyni Talven taikaa, tarinan lumoa yhteydessä (8.-30.3.2019) Säynätsalon kunnantalon ihastuttavassa kahvilassa nimeltä AABakery.

  Kahvilasta löydät:
  Korttejani suomalaisista taruhahmoista, lapsista ja luonnosta
  Pikku pussukoita kuva-aiheilla Talven keiju- sekä Päivänsäde ja Menninkäinen
  Astialiinoja eri kuva-aiheilla
  Magneetteja suomalaisista taruhahmoista
  Lastenkirjani Santtu-tontun matka Suomen sydämessä - Lastenkirja Keski-Suomesta

  Tervetuloa herkkukakkukahville, näyttelyyn ja ostoksille!

  Lue lisää
 • 21.08.2018
  Santtutontun, Sädekeijun ja Pelle-Akustin Satuseikkailu

  Tämän hauskan kolmikon voit tilata esiintymään lapsille Satuseikkailun merkeissä. Lapset saavat osallistua seikkailuun - tai sitten ihan vain katsella. Voit tilata myös Santtutontun ja Sädekeijun kahdestaan, tai sitten ihan vain tomminkaisen vilkuttelemaan ja halailemaan. Esittäytymisensä kolmikko teki Jyväskylän Lounispuistossa Lasten Lystin kymppivuotissynttäreiden piknikillä 16.8.2018. Santtutonttulaulu kuultiin ensimmäisen kerran, Pelle-Akusti teki hassuja taikatemppuja ja lopuksi Sädekeiju veti iloisen Keijumpan! Katso Santtutontun Ajankohtaista-sivulta tulevat esiintymispaikat, niin pääset mukaan seikkailuun!

  Kuva: Samu Pitkänen

  Lue lisää
 • 23.05.2018
  Santtutontun uusi reissu alkaa

  Santtutonttu matkalle jälleen

  Keski-Suomen metsistä matkalle lähtenyt pikku tomminkainen, Santtutonttu, jäi ensimmäisessä reissukirjassaan viettämään talvea Jämsän Saunakylään. Tämä luomani lapsiperheiden oma hahmo on taas lähdössä jatkamaan matkaansa - mitäpä se pikkuisille reissuvarpailleen mahtaisi! Otahan pian yhteyttä, jos haluat olla mukana seuraavassa kirjassa. Helpoiten se onnistuu pistämällä sähköpostia osoitteeseen info@santtutonttu.fi. Hihhei!
  Kuva: Päivi Pihlajarinne, Jämsän Seutu

  Lue lisää
 • 14.11.2017
  Santtu-tonttu -kirjani on julkaistu

  Lastenkirjani Keski-Suomesta, eli Santtu-tontun matka Suomen sydämessä on nyt julkaistu! Iso ja todella mukava projekti oli tehdä yhteistyötä keskisuomalaisten  kohteiden kanssa. Kirjan pikku tomminkainen vierailee siis aivan oikeissa keskisuomalaisissa paikoissa ja tapaa oikeita lapsia. Lapset ovat mukana sekä kuvituksessa että tarinassa, moni omalla nimellään.

  Katsohan lisätietoa kirjastani osoitteesta www.santtutonttu.fi. Sieltä voit lukea enemmänkin tästä Keski-Suomen omasta tonttusesta.

  Kirjaakin voi tilata suoraan Santun sivuilta, kipin kapin sinne siis!

  Kirjaa voit tiedustella myös lähimmästä kirjakaupastasi. Katsothan ajantasaiset jälleenmyyjätiedot Santun ajankohtaista-sivulta.

  Lue lisää
 • 17.10.2017
  Kiitos lastenkirjan kuvitukseen osallistuneille!

  Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmassa mukana oleva lastenkirjani Santtu-tontun matka Suomen sydämessä on jo painossa. Vanhemmat saivat lähettää kirjaan lastensa kuvia, joista tuli osa kirjan kuvitusta. Iso kiitos kaikille lapsensa kuvan lähettäneille! Jännitetään yhdessä, millaiselta valmis kirja näyttää. Painotuoreena marraskuussa sen saavat postiluukuista jo ensimmäiset tilaajat. Voit tilata kätevästi kirjan suoraan Santtu-tontun sivuilta osoitteesta

  www.santtutonttu.fi

  ”Santtu-tonttu seikkailee tutuissa keskisuomalaisissa maisemissa. Tarinasta löytyy lapselle tuttuja ja ihan uusiakin kiehtovia hahmoja. Santtu- tontun matka on mielikuvitusta rikastava ja lämminhenkinen tarina! Sadusta tulee hyvä mieli.”  Elisa Muhonen, 5-vuotiaan ja kouluikäisten poikien äiti, Kivijärvi / Kuopio

  ”Lapsuuden arvokkaita kokemuksia ovat lukutuokiot. Santtu-tontun tarina tarjoaa iloisen lukumatkan Keski-Suomeen. Hykerryttävät sananvalinnat kutittavat mieltä, ja kauniit kuvat tarjoavat silmänruokaa ja jutunjuurta niin lapsille kuin aikuisillekin. Äidinkieltä opitaan ensisijaisesti kokemalla; niinpä tarinoiden parissa vietetty aika kantaa pitkälle.”  Anu Vaskonen, äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, Muuramen lukio

  Lue lisää
 • 05.09.2017
  Lastenkirjani kotisivut on julkaistu

  Parhaillaan tekemälläni lastenkirjan hahmolla, Santtu-tontulla, on nyt omat kotisivut. Tule kurkkaamaan osoitteeseen www.santtutonttu.fi. Tarkista samalla, vieläkö ehdit lähettää lapsesi kuvan suoraan sivujen kautta. Valokuvasta piirretty pastellikuva voi päästä mukaan kirjan kuvitukseen. Voit myös tilata tämän Suomen satavuotisjuhlavuoden ohjelmaan kuuluvan kirjan edulliseen ennakkohintaan, kun teet sen ennen 20.9.2017.

  Lue lisää
 • 05.04.2017
  Lastenkirjani on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa

  Santtu-tonttu etsii itselleen kotia

  Luvassa on värikkäästi kuvitettu kovakantinen kirja lapsiperheiden lukuhetkiin. Olen jo kirjoittanut muutaman luvun tarinasta, jossa suloinen pieni Santtu-tonttu seikkailee keskisuomalaisissa maisemissa. Kirja kirjoitetaan yhteistyössä keskisuomalaisten toimijoiden, kuntien ja matkailualan yrittäjien,  kanssa. Etsiessään utta kotia Santtu tapaa matkallaan eri kokoisia ja näköisiä ihmisiä - lapsia ja aikuisia - jotka auttavat ja neuvovat tonttua matkallaan. Kirja kertoo vuoden 2017 Suomesta, nimenomaan Keski-Suomesta. Kirjassa voit nähdä aivan aitoja olemassa olevia paikkoja, joissa voi lasten kanssa Santtu-tontun jäljissä vierailla. Santun matkasta tulen kertomaan enemmän verkkosivustolla osoitteessa www.santtutonttu.fi. Sivut ovat vielä rakenteilla, mutta avautuvat hyvissä ajoin ennen kirjan julkistamista.

  Kirjaprojekti on täydessä käynnissä

  "Pia-Marian idea lastenkirjasta on hyvin mielenkiintoinen ja lähdin innolla mukaan. Santtu-tontun kohtaaminen Pelle-Akustin kanssa vaikuttaa oikein hauskalta ja sain muokata tekstiä vielä haluamaani suuntaan. Odotan innolla parhaillaan syntyvää kuvitusta. Simpsalalämpsläiskis prrrr!"

  Mikko Kauranen, Pelle-Akusti
  www.sirkuspelle.fi

  "Peurunka halusi ilman muuta lähteä mukaan Saunamaakunnan oman Santtu-saunatontun seikkailuihin.
  Saa nähdä millä välineellä pieni Santtu Peurunkaan saapuu ja kastuuko korvat liukumäen vauhdissa!"

  Johanna Maasola, myyntikoordinaattori
  www.peurunka.fi

  Haluatko mukaan lastenkirjaan?

  Koska kirja kertoo Suomesta vuonna 2017, haluaisin kirjan kuvitukseen mukaan kaiken kokoisia ja näköisiä keskisuomalaisia lapsia! Jos sinulla on kiva iloinen kuva, jossa näkyy lapsi kokonaan ja se on otettu tänä vuonna, niin laita ihmeessä sähköpostin liitteenä tulemaan. Lähetetyistä kuvista valitsen kuvitukseen sopivimmat. Voitkin sitten löytää lapsesi valmiin kirjan sivuilta osana tarinaa. Kuvia voi lähettää minulle sähköpostiin, mutta mieluiten vasta sivuston www.santtutonttu.fi kautta sen auettua. Voit siis vielä suunnitella kuvaa ja valita sen kaikkein parhaimman ihan rauhassa. Laitan tänne Ajankohtaista-sivulle vielä myöhemmin tietoa asiasta ja tiedotan myös Facebookissa. Tehdään yhdessä kiva kirja!

  Haluatko ehdottaa paikkaa, jossa Santtu-tonttu voisi vierailla?

  Tällä hetkellä etsin vielä muutamaa mielenkiintoista paikkaa, jossa tonttu voisi matkallaan vierailla. Kovin paljon kohteita ei yhteen kirjaan mahdu, mutta vielä Santtu voisi jonkin jännittävän kohteen pauloissa viettää kotvasen. Lähetä minulle sähköpostia ja kerro samalla ehdottamasi paikan yhteyshenkilön sähköpostiosoite. Olen sitten häneen yhteydessä ja katsotaan mitä saamme yhdessä aikaiseksi!

  Lue lisää
 • 02.01.2017
  Yritykseni viettää kymmenvuotisjuhliaan

  Tasan kymmenen vuotta sitten perustin yrityksen nimeltä Pia-Maria Art & Design. Kymmeneen vuoteen mahtuu jos jonkinlaista piirrettyä ja malalattua työtä  -  iso kiitos kaikille asiakkaille, joita olen saanut taiteellisesti palvella! 

  Mitähän uutta ja jännää keksittäisiin tänä vuonna, into on ainakin yhtä kova kuin aloittaessani. Jos mieleesi tulee uusi tuotetoive tai taiteellinen idea, kerrothan?

  Lue lisää
 • 10.08.2016
  Uusia tuotteita tullut ja lisää tulossa

  Tuotevalikoimani on laajentunut: nyt myynnissä on myös neliökortteja kahden euron kappalehintaan. Ne ovat varsin kivan näköisiä myös kehystettyinä - valmiiksi kehystetyt taulut ovat 40euron hintaisia.

  Olen myös askarrellut käsinsidottuja kirjasia erilaisilla kansivaihtoehdoilla. Taka- ja etukansi ovat erilaiset, mutta aina samaa teemaa. Sidonta on joko pellavaisella tai valkoisella narulla tehty. Nämä somat muistikirjaset ovat 22 euron hintaisia. 

  Tekeillä on myös mukavan kokoisia astialiinoja, joita voi käyttää astioiden pyyhkimisen lisäksi vaikkapa sienikorissa tai pöytäliinoina. Tulossa on myös sopivan kokoisia kauppakasseja erilaisilla aiheilla, sisustustyynyliinoja sekä pikku pussukoita. Pussukat ovat juuri sopivia satumaisen makeiden namusten säilyttämiseen tai lahjaksi antamiseen. Pysy kanavalla! :-)

  Lue lisää
 • 24.08.2015
  Tonttujen sivut valmiit

  Tervetuloa tonttujen omille sivuille!

  Jokaisella Tontut 2016 -kalenterin tontulla on nyt oma sivu. Tonttusivuille pääset kalenterissa olevaa qr-koodia klikkaamalla tai suoraan tältä sivulta. Voit lukea kunkin tontun levinneisyydestä ja elintavoista, liikkumisesta sekä ravitsemuksesta. Joidenkin tonttujen tyypillinen päiväohjelma on myös kerrottu, vaikka kaikkein mielenkiintoisin taitaa kyllä olla se Joulutontun jouluohjelma...

  Jokaisella tonttulajilla on ihmisille toivomus - kannattaa lukea myös se.

  Klikkaa alla olevia linkkejä, niin paljastuu, minne ne parittomat sukat aina katoavat tai missä se Kotitonttu aina piileskelee!

  Tutustu tästä kaikkiin Tontut 2016-kalenterin tonttuihin:


  Tunturitonttu


  Pajatonttu


  Tallitonttu

  Sukankerääjätonttu

  Citytonttu

  Metsätonttu

  Saaristolaistonttu

  Puutarhatonttu

  Leipuritonttu

  Kotitonttu

  Saunatonttu

  Joulutonttu

  Tonttukalenteri 2016

  Onko sinulla jo Tonttukalenteri vuodelle 2016? Seinäkalenterissa on kaksitoista toinen toistaan värikkäämpää kuvaa suomalaisista nykytontuista kalenteriruudukkoineen. Tilaa nyt suoraan taiteilijalta sähköpostilla. Vastaan sinulle henkilökohtaisesti ja laitan kalenterisi postiin.

  Joulukortit

  Ovatko joulukorttiasiasi kunnossa? Tilaa setti tonttuja ja muitakin jouluisia kuvakortteja kaksi- tai yksiosaisina sähköpostitse suoraan taiteilijalta. Vastaan sinulle henkilökohtaisesti ja autan myös korttiaiheiden valinnassa. Tutustu korttimalleihin jo etukäteen.

  Julisteet ja magneetit

  Haluaisitko antaa lahjaksi kauniita julisteita tai magneetteja. Katso lisätiedot näistä taruhahmotuotteista ja lähetä tilaus sähköpostitse suoraan taiteilijalle. Laitan ensin tilausvahvistuksen ja sitten kipaisen postiin tuotepaketin kanssa.

  Lue lisää
 • 23.07.2015
  Uudet tuotteet saapuneet

  Mahtoikohan Taruhahmokalenterin hahmoista löytyä oma suosikkisi? Nyt ainakin neljä heistä on saanut oman julisteen ja viisi oman jääkaappimagneetin. A3-koon neliskulmaisissa julisteissa seikkailevat Ahti, Unikakkiainen, Päivänsäde ja Vedenneito. A7-kokoisissa magneeteissa lisäksi vielä Seppo Ilmarinen. Tekstittömät taidejulisteet ovat kappalehinnaltaan 20 € ja englanninkieliset magneetit 7€.

  Tekstinä neliskulmaisissa magneeteissa on taruhahmon nimi vasemmassa yläkulmassa isolla suomeksi ja pienellä englanniksi. Alareunassa on tekijän nimi (Illustrator). 

  Lue lisää

Uusimmat aiheet

 • 07.11.2019
  Joulukorttejani myynnissä @ Kankurin Tupa

  Hippusen kultaa sihtaavia korttejani on pian myynnissä myös tunnelmallisessa Kankurin Tuvassa, sillä postitin heille juuri paketillisen yksiosaisia korttejani. Turistienkin suosima Kankurin Tupa myy suomalaisia matkamuistoja ja käsityötuotteita pysyvässä joulumyymälässään ympäri vuoden. Ihana liike sijaitsee aivan Helsingin keskustassa, osoitteessa Pohjoisesplanadi 35. Astuhan Tupaan tekemään löytöjä!

  Kuva: Facebook, Kankurin Tupa

  Lue lisää
 • 15.10.2019
  Kiitos Oulu! Seuraavaksi Kuopio

  Oulun Kädentaito- ja Hyvinvointimessuilla 12.-13.10. oli iloisia kohtaamisia ja mukavia keskusteluja taruhahmoista, tontuista ja taiteesta ylipäänsä. Kiitos ihanat ihmiset, on mukavaa täydentää taas pöytää seuraaville messuille.

  Seuraavana vuorossa ovat Kuopion savolaiset suurmarkkinat 16.-7.11. Kuopio-hallissa. Nähdäänkö siellä? Uusia tuotteita ovat tutun Kevättähtimö-tiskirätin kavereiksi painatetut Punainen kranssi, Sinipiika (se ainoa alkuperäinen ;-) sekä Talven kauriit. Mytologiahahmot löytyvät nyt yksiosaisina kortteina ja melkeinpä kaikki joulukorttimallit löytyvät sekä yksi- että kaksiosaisina. Tervetuloa hankinnoille!

  Lue lisää